Over ons

Onze firma werd in 1950 gesticht door wijlen Louis Dierckx. Hij was gespecialiseerd in sierschouwen. In 1978 nam zijn zoon het roer over en werd de firma omgedoopt tot Richard Dierckx BVBA.

Richard Dierckx gebruikte de vergaarde ervaring om het bedrijf meer in de richting van ontwerp en realisatie van totaalprojecten te navigeren. Voor een optimaal verloop van al deze projecten, van de ontwerpfase tot de laatste afwerking, houden wij alles in eigen beheer. Zodoende heeft de klant slechts 1 aanspreekpunt nodig voor de bouw van zijn sierschouw.

Wij geven zonder uitzondering 5 jaar garantie op de bouw van onze schouwen. Daarnaast zorgen wij voor de nodige service-na-verkoop. Voor de haarden en kachels volgen wij de gangbare garanties van onze fabrikanten. Wij zijn onafhankelijk verdeler van onder meer Barbas, Bellfires, Continental Fires, Faber, Flam, Stûv, Wellstraler, Jidé.

Bij ons heeft de klant de keuze uit een ruim assortiment aan kachels en inbouwhaarden op vaste brandstoffen, gas en elektriciteit. Tevens verdelen wij de onderdelen van alle genoemde merken.

Wij kunnen u ook verder helpen met installatiematerialen, zoals buizen voor rookkanalen (zowel voor hout- als voor gaskachels).

Naast de plaatsing van sierschouwen kunnen wij ook de kachels van onze klanten onderhouden. Wij zijn erkend aardgasinstallateur voor kachels.

Dierckx Richard